Suola

Suola

Pidä suolaa silmällä

Suurin osa kuluttamastamme suolasta sisältyy ostamaamme ruokaan, kuten leipään, juustoon, lihatuotteisiin, valmisruokiin ja ravintola-aterioihin. Tarkasta pakkausselosteesta tuotteen suolapitoisuus ennen ostospäätöksen tekemistä ja valitse vähäsuolainen vaihtoehto.

Erinomaisia vaihtoehtoja

Vähennä suolankäyttöä ilman vaikutusta makuun! Käytä tuoreita ja kuivattuja yrttejä, sitruunaa, valkosipulia, tuoretta inkivääriä, chiliä, currya ja muita mausteita. Voit lisätä ruokaasi erinomaisia makuja myös ilman suolaa.

Tee makutesti

Monet tuotteet, kuten liemet ja soijakastike sisältävät jo valmiiksi paljon suolaa. Ehkei suolaa tarvitse enää lisätä lainkaan?

Älä laita suolaa pöydälle

Älä aina laita suolasirotinta pöydälle. Ihmiset ovat tapojensa uhreja ja voivat lisätä suolaa ruokaansa automaattisesti ilman syytä.

Mitä suolaa?

Voit ostaa suolaa ja yrttisuolaa jotka sisältävät normaalia suolaa vähemmän natriumia. Luo selosteet! Äläkä unohda valita suolaa, johon on lisätty jodia.

Vähennä käyttöä

Jos rakastat suolaa, voit vähentää käyttöä pikkuhiljaa ajan myötä. Makuaistisi kyllä tottuu vähäsuolaisempaan ruokaan jopa muutaman viikon sisällä ja kykysi maistaa suola paranee myös. Pystyt samalla maistamaan muita makuja paremmin ja ajan mittaan ruoka alkaa maistua entistä paremmalta.

Terveytesi kannalta

Suola sisältää natriumia, joka on elintärkeää kehon eri toiminnoille. Natriumia esiintyy monissa ruuissa luonnollisesti ja suolan käytön vähentäminen ei aiheuta riskiä natriumin puutostiloille. Suuret määrät natriumia voivat aiheuttaa korkeaa verenpainetta, mikä puolestaan lisää sydäntautien ja munuaisvaivojen riskiä.

Jodisuolan valitseminen on hyvä ajatus, sillä jodia tarvitaan aineenvaihdunnan ylläpitoon. Et kuitenkaan tarvitse suuria määriä suolaa tarpeellisen jodin saamiseksi, jodia saat myös maidosta ja merenelävistä.