Ät mindre, grönare och var aktiv!

Ät mindre, grönare och var aktiv!

När det kommer till mat är det lätt att fokusera på enskilda näringsämnen eller livsmedelsgrupper på bekostnad av helheten. Allt relaterat till mat hänger ihop, så det är viktigt att upprätthålla ett holistiskt förhållningssätt till kost.

Majoriteten av människor vet vad de borde äta. Det är ingen hemlighet att grönsaker och fullkornsprodukter är bra för kroppen och socker är främst dåligt. Men kunskap och implementering är två olika saker. Vi kommer att ge dig information och tips för att hitta en hälsosam och framgångsrik kost. Rätt kost ska bidra till välmående för både din kropp och miljö. Målet är att äta mer grönt, inte äta för mycket och träna mer. Även små steg framåt hjälper till att bygga bättre matvanor!

Nyckeln till bättre kost är att äta mer grönsaker, njuta av en mer varierad kost överlag och äta precis rätt mängd mat. Att äta en mängd olika livsmedel gör det lättare att få i sig de näringsämnen din kropp behöver för att trivas. Samtidigt minskar risken att äta fel mat.

Vad du äter är viktigt inte bara för dig, utan också för miljöns välbefinnande. En fjärdedel av de faktorer som påverkar klimatet i de finländska hushållen kommer från maten vi äter – eller slänger. Genom att använda planetens resurser mer ekonomiskt kan vi se till att framtida generationer får god och hälsosam mat att äta. Av denna anledning råder vi dig att äta mat med en hållbar framtid – för att främja din kropps och din miljös välbefinnande.