Syö vihreämmin, ei niin paljoa ja ole aktiivinen!

Syö vihreämmin, ei niin paljoa ja ole aktiivinen!

Ruuasta puhuttaessa on helppo keskittyä yksittäisiin ravintoaineisiin tai ruokaryhmiin kokonaisuuden kustannuksella. Kaikki ruokaan liittyvä on yhteydessä toisiinsa, joten on tärkeää säilyttää kokonaisvaltainen lähestymistapa ravintoon.
Valtaosa ihmisistä tietää vallan mainiosti mitä heidän tulisi syödä. Ei ole salaisuus että kasvikset ovat keholle hyväksi ja sokerit aiheuttavat pääasiassa pahaa.
Tietämys ja toteuttaminen ovat kuitenkin kaksi eri asiaa. Annamme sinulle tietoa ja vinkkejä terveellisen ja onnistuneen ruokavalion löytämiseksi. Oikeanlaisen ruokavalion tulee edesauttaa sekä kehosi että ympäristön hyvinvointia. Tavoitteena on syödä enemmän vihreitä, ei syödä liian paljoa ja liikkua enemmän. Pienetkin askeleet eteenpäin auttavat rakentamaan parempia ruokailutapoja!
Avain parempiin ruokailutapoihin on syödä enemmän kasviksia, nauttia kokonaisvaltaisesti monipuolisemmasta ruokavaliosta ja syödä juuri oikea määrä ruokaa. Syömällä erilaisia ruokia on helpompi saada ravintoaineita, joita kehosi tarvitsee voidakseen hyvin. Samalla riski vääränlaisten ruokien syömisestä pienenee.
Se mitä syöt ei ole tärkeää ainoastaan sinulle, vaan se on tärkeää myös ympäristön hyvinvoinnille. Yksi neljännes Suomen kotitalouksien ilmastoon vaikuttavista tekijöistä tulee ruuasta, jota syömme – tai heitämme pois. Käyttämällä maapallon varoja taloudellisemmin voimme varmistaa että tulevatkin sukupolvet saavat hyvää ja terveellistä ruokaa syödäkseen. Tästä syystä neuvomme sinua syömään ruokia joiden tulevaisuus on kestävällä pohjalla – edesauttaaksesi kehosi ja ympäristösi hyvinvointia.