Täysjyvätuotteet

Täysjyvätuotteet

Täysjyväaamiainen

Aloita päiväsi makoisasti kaurapuurolla tai muulla puurolla, joka on valmistettu täysjyvistä. Kulhollinen täysjyvämuroja tai mysliä on myös mainio tapa aloittaa päivä. Lisää mukaan banaania, omenaa, marjoja, pähkinöitä tai siemeniä.

Erinomaisia leipiä

Vaihtamalla täysjyväleipiin on helppo tapa syödä enemmän täysjyviä. Tiesitkö että näkkileipä on erityisen hyvää koska se sisältää 100% täysjyviä?

Lisää jyviä ruokavalioosi

Valitse täysjyväpastaa ja -riisiä tai muita täysjyväjauhoja valmistaessasi leivonnaisia, pannukakkuja, pizzaa ja muita vastaavia.

Pienikin muutos auttaa

Täysjyvätuotteet eivät ole mieleesi? Ota askel kerrallaan, jopa pieni määrä täysjyvätuotteita on terveydellesi hyväksi!

Terveytesi kannalta

Täysjyvää on meille tarjolla ainoastaan viljatuotteissa kuten pastassa, leivässä, riisissä ja jyvissä. Täysjyvistä ei poisteta mitään, idut ja leseet jätetään mukaan, mikä tekee täysjyvätuotteista ravinnerikkaampia. Täysjyvä sisältää kuituja, rautaa, antioksidantteja ja muita suojaavia aineksia.

Täysjyvät vähentävät riskiä diabetekselle, sydäntaudeille ja paksusuolen syövälle. Täysjyvät auttavat myös painonhallinnassa, sillä niiden sisältämät kuidut antavat kylläisyyden tunteen. Noin 70 grammaa naisille ja 90 grammaa miehille on suunnilleen oikea määrä. Tämä vastaa esimerkiksi kahta palaa näkkileipää tai annosta täysjyväpastaa.

Ympäristön kannalta

Viljalla on suhteellisen pieni vaikutus ilmastoon eikä peltoja suihkuteta liiallisia määriä. Vain erittäin pieni määrä torjunta-aineita voidaan käyttää orgaanisessa maataloudessa. Riisin viljeleminen on yksi ilmastolle haitallisimmista viljeltävistä tuotteista. Tästä vinkkelistä katsoen muut viljat ja perunat ovat ympäristön kannalta parempi vaihtoehto.