Maitotuotteet

Maitotuotteet

Viisaampia valintoja maitotuotteiden suhteen

Vähärasvainen maito tarjoaa yhtä paljon ravinteita kuin täysrasvainen, mutta vähemmän tyydyttyneitä rasvoja ja kaloreita.

Hapatetut maitotuotteet ihan yhtä ravitsevia

Hapatetut maitotuotteet sisältävät yhtä paljon kalsiumia ja muita ravinteita kuin maito. Vältä sokeroituja vaihtoehtoja ja lisää tuoreita tai pakastettuja marjoja sen sijaan!

Kasvisjuomat

Viljasta ja soijasta tehdyt juomat ovat ympäristöystävällisiä. Valitse vaihtoehtoja joihin on lisätty vitamiineja ja mineraaleja, nämä tiedot löytää pakkausselosteesta.

Potkua kastikkeeseen

Mikset kokeilisi tavanomaisen kermakastikkeen sijaan tehdä kastiketta tomaattimurskalla, valkosipulilla, chilillä, inkiväärillä ja mielenkiintoisilla yrteillä?

Haasta makuaistisi

Osta tavanomainen juustosi sijaan erittäin hyvälaatuista saman lajikkeen juustoa ja suorita makutesti. Jos et pysty maistamaan eroa laatujen välillä, löysit mainion tavan vähentää huonojen rasvojen kulutusta.

Terveytesi kannalta

Maitotuotteet sisältävät paljon kalsiumia, jota tarvitsemme hampaiden ja luuston hyvinvointia varten. Riippuen mitä muuta syöt, juustoa esimerkiksi, 2-5 desilitraa maitoa tai hapatettuja maitotuotteita on riittävä määrä varmistamaan että saat tarvitsemasi kalsiumin. Maitotuotteet sisältävät paljon muitakin tärkeitä vitamiineja ja mineraaleja, kuten myös proteiinia.

Vähärasvaiset tuotteet vähentävät myös monien tautien riskiä, muun muassa korkea verenpaine, sydänkohtaukset ja 2-tyypin diabetes.

Ympäristön kannalta

Maitotuotteet tulevat lehmistä, jotka päästävät metaanikaasua ilmoille. Tämä on ympäristölle haitallista, joten on hyvä idea kuluttaa vähemmän juustoa ja muita maitotuotteita. Samaan aikaan laiduntavat eläimet kuitenkin hyödyttävät luontoa. Ne tarjoavat monipuolisemman maatalouskirjon ja pitävät huolen että laitumet pysyvät auki. Tämä auttaa monia uhanalaisia eläinlajeja.

Valitsemalla orgaanisia tuotteita autat tuottamaan ruokaa, joka on valmistettu ympäristön ehdoilla.